Bullet Bullet دوران پساکرونا، امروز یا فردا

با مروری بر تقویم ، می‌توان گفت که دو سال و نیم از دنیاگیری ویروس کویید 19 گذشته است. این‌که در این دوران، دنیا چگونه با این ویروس رفتار کرده و همه‌گیری این ویروس چه تاثیراتی بر زندگی ساکنان این کره خاکی گذاشته خود بحثی جداست که کم به آن پرداخته نشده است. بحثی که امروزه جای طرح شدن دارد، این است که آیا جهان با پذیرش کرونا به عنوان یک عضو جدید در کنار سایر چالش‌های موجود کنار آمده است یا نه؟ این سوال شاید در ابتدا احساسی تدافعی، ناخوشایند و حق‌به‌جانب در ما ایجاد کند، اما حقیقت امر این است که این ویروس، فارغ از تمام روایت‌ها و فرضیه‌ها درباره چگونگی به وجود آمدن، امروزه یکی از نزدیک‌ترین و ملموس‌ترین واقعیت‌های زندگی ماست. همانطور که تصادف کردن با وسایل نقلیه، آسیب دیدن بخاطر رعایت نکردن اصول ایمنی حین کار، یا دچار شدن به یک بیماری، در زندگی هر یک از ما محتمل، نزدیک و غیرقابل پیشبینی است، این ویروس هم با تمام کشمکش‌ها و فروکش کردن‌ها و شدت‌گیری‌های پی‌در‌پی، موجودیتی بدیهی در زندگی ما دارد و خاطره‌ای جهانی را در ذهن هر یک از ساکنانِ زنده‌ی کره زمین پدید آورده است. این دیدگاه که کرونا ویروس امروزه به عنوان یک بیماری در میان سایر بیماری‌ها تثبیت شده، می‌تواند نشان‌دهنده ورود جهان به روزگار پساکرونا باشد. مصائبی مانند جنگ، طوفان، بیماری‌های نوظهور و... همه از مخاطراتی هستند که پس از تاثیری که بر زندگی انسان‌ها می‌گذارند، توجه آنان را به خود جلب می‌کنند و افراد در صدد مقابله با این مخاطرات و تهدیدات، اقداماتی پیشگیرانه و یا کنترل‌گرانه انجام می‌دهند. ویروس کرونا هم از این دسته مستثنی نیست. پس از گذشت قریب به سه سال از شیوع این ویروس، و با وجود تغییر مداوم رفتار آن، افراد درحال مقابله و کنترل این ویروس هستند و اقداماتی را برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر این ویروس اعمال می‌کنند. فارغ از این بحث که این ویروس همچنان درحال تاخت‌وتاز است، بدیهی است که شیوع آن تا حد قابل توجهی کم و گسترش آن نسبت به پیش کنترل شده است. پس می‌توان گفت که اکنون ما عملا در جهانی زندگی می‌کنیم که وارد عصر جدیدی به نام عصر پساکرونا شده است، چرا که با وجود جولان دادن این ویروس، شیوع و گسترش آن در بسیاری از کشورها تقریبا تحت کنترل است و اقداماتی برای پیشگیری یا کنترل آن در حال انجام است. اقداماتی مانند واکسیناسیون گسترده، در دسترس قرار دادن وسایل بهداشتی برای همه، و آموزش‌های لازم به افراد برای مقابله با کرونا ویروس.

تاثیر ظهور این ویروس در جهان، بر روی کسب‌وکارها همچون سایر بخش‌های زندگی بشر کاملا مشهود و قابل توجه است. با همه‌گیری کرونا، کسب‌وکارهای گوناگون هم دچار تغییر رفتار در عملکرد کسب‌وکاری خود شدند. به گونه‌ای که اگر تا پیش از این، الزامی در تغییر شیوه عملکردی خود احساس نمی‌کردند، حالا ملزم شدند تا برای مقابله با این بیماری، روش کسب‌وکاری خود را تغییر دهند و خود را با شرایط موجود وقف دهند. نتیجه این سازگاری تبدیل شد به آنچه که امروز از سوی کسب‌وکارها می‌بینیم: پیش‌روی به سمت دیجیتال شدن و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تکنولوژی برای تعامل با مشتریان و همکاران، که حاصل این تغییر رفتار سرعت بیشتر در ارائه خدمات، قدرت انتخاب بیشتر برای مشتری، و تعامل کافیِ دو سر معامله با یکدیگر است. درواقع کسب‌وکارها با شیوع کرونا ویروس، برای حفظ بقای خود یک پله بالاتر رفتند و از تکنولوژی برای ارائه خدمات خود استفاده کردند که این به معنای ورود به جهانی متفاوت از جهان پیش از شیوع کرونا ویروس است. 

در نهایت می‌توان گفت اینکه بشر علی‌رغم وجود این ویروس و آسیب‌هایی که به انسان‌ها و تعاملات اجتماعی آنان نظیر کسب‌وکارها وارد کرد، خود را با این ویروس سازگار کرده، نشان‌دهنده گام نهادن در دنیای پساکرونا و پذیرفتن موجودیت این ویروس به عنوان عضو جدید کره زمین است. به عبارتی دیگر انسان در حال آموختن این است که با وجود این بیماری، بتواند همچنان به زیست خود ادامه دهد، کسب‌وکار خود را همچون گذشته داشته باشد و با جهان پیرامون خود تعامل داشته باشد.