Bullet Bullet نوآوری و اهمیت آن برای صنعت لجستیک: چرا بازیکنان لجستیک باید نوآور بمانند

برای حفظ و رشد در محیطی که شرایط بازار دائماً در حال تغییر و رقابتی است، بازیگران لجستیک باید از طریق نیروی کار و فناوری خود، به دنبال نوآوری مستمر باشند، که شامل پذیرش نوآوری‌های جدید برای بهینه‌سازی فرآیندها، سرمایه‌گذاری در اتوماسیون برای ساده‌سازی عملیات، استفاده از داده­ها برای به دست آوردن بینش و اتخاذ تصمیمات مبتنی بر داده و اطمینان از نیروی کار آماده برای آینده، می­باشد.

در راه تکامل برای فردای دیجیتال

در پی حرکت به سمت دیجیتالی شدن کامل، ترجیح مصرف کنندگان آنلاین برای دسترسی، به محصولات فراتر از محیط نزدیک خود، نیز تغییر می­کند.

نیاز بازرگانان به ارسال محصولات خود به خارج از مرزها، از محرک­های قوی در صنعت لجستیک خواهد بود و حمل‌ونقل بین‌المللی برون‌مرزی را به خدمات مهمی برای فعالان لجستیک تبدیل می­کند. این روند رو به افزایش در کاربران دیجیتال و تقاضا برای ایجاد یک تجربه مشتری جامع نگر، نیاز بازیگران لجستیک به احتیاط در گام برداشتن و پیاده‌سازی فناوری­های جدید و معرفی راه‌حل­های نوآورانه را نشان می­دهد.

ارتقاء سیستم­ها برای یکپارچه­تر، فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی مولد نیز این پتانسیل را دارند که با افزایش کارایی، بهبود دقت و کاهش هزینه‌ها، صنعت لجستیک را متحول کنند. 

با این حال، پیشرفت به سمت پذیرش این فناوری‌های نوآورانه، نیازمندی‌های مهارتی نقش‌های بازیگران لجستیکی را نیز تغییر می‌دهد و مجموعه نیروهای بالقوه را در بازار کار فشرده گسترش می‌دهد.

اهمیت سرمایه‌های انسانی در پیشبرد آینده لجستیک

بدون شک، با سرعت سریع نوآوری، بازیگران لجستیک به همان اندازه به نیروی کار متخصصی نیاز خواهند داشت که بتواند با تحولات فناوری‌ها همراه باشد، زیرا آن­ها برای پیچیده‌تر و چابک‌تر شدن حرکت می‌کنند. برای انجام این کار، بازیکنان لجستیک باید استعدادهای لازم را به خدمت بگیرند که بتوانند با این تحول دیجیتالی همگام شوند.، بازیگران لجستیک می‌توانند با طرح‌های مختلف، محیطی حمایتی برای رشد کارمندان خود فراهم کنند که به شرکت های لجستیک اجازه می دهد تا از پتانسیل کامل نیروی کار خود بهره ببرند و خود را برای تطبیق‌پذیری و سازگاری آماده کنند.

اما نوآوری در صنعت لجستیک چیست؟

آیا این فقط یک روش جدید برای اطمینان از تحویل سریع تر مرسولات است؟  یا استفاده از وسایل نقلیه تحویل سریع­تر؟

در واقع، نوآوری در تجارت لجستیک طیف گسترده‌ای از جنبه‌ها را در بر می‌گیرد - اختراعات جدید، استقرار فناوری پیشرفته، فرآیندهای بهبود یافته و حتی زیرساخت‌های مدرن.

طبق نظرسنجی که توسط Descartes و SAPIO Research از حدود 1000 مدیر لجستیک در آمریکای شمالی و اروپا با هدف حیطه تمرکز آن­ها در هنگام ایجاد نوآوری، شرکت‌ها عمدتاً بر ابتکارات دیجیتالی نوآورانه در زمینه‌های زیر تمرکز می‌کنند: انجام سفارش (47%)، تجربه مشتری (45%)، و فرآیندهای حمل و نقل (44%).

چشم انداز در حال تغییر صنعت لجستیک

چالش­های پیش رو عبارت است از:

=        رقابت از سوی شرکت­های نوپای این صنعت، مقررات تجاری در حال تغییر و هزینه­های نیروی کار و سوخت در حال افزایش

=        نیاز به سرعت، انعطاف­پذیری و شفافیت در عملیات لجستیکی برای پاسخ به نیاز مشتریان با هزینه کمتر و رونق تجارت الکترونیک و خدمات تحویل همان روز

=        نگرانی‌های پایداری و زیست‌محیطی برای کاهش ردپای کربن و به حداقل رساندن زباله­های خود

=        افزایش تقاضا برای تحویل سریع­تر کالاها

راه‌حل مقابله با این چالش­ها، نیاز به نوآوری است؛ به همین دلیل است که آن­ها شروع به استقرار فناوری­هایی مانند اتوماسیون، تجزیه و تحلیل داده­های بزرگ و AI/ML کرده­اند تا کارایی و بینش را در سراسر زنجیره تامین خود بهبود بخشند. بنابراین راه­حل­های دیجیتالی جدیدتر و نوآورانه، نحوه کار شرکت­های لجستیکی را تغییر می­دهند. 

اهمیت نوآوری در کسب‌وکار لجستیک

نوآوری در لجستیک بسیار پراهمیت است. هر زمان که یک نوآوری در صنعت لجستیک وارد شود، تأثیر مثبتی بر دیگر فرآیندها نیز دارد.

مهم‌ترین دلایل ایجاد نوآوری به صورت دائم در صنعت لحستیک عبارتند از:

1.      داشتن وجه تمایز

راه‌های نوآورانه و راه‌حل‌های دیجیتال می‌توانند یک کسب‌وکار را از رقبا متمایز کرده و مشتریان جدیدی را جذب کنند که باعث افزایش آگاهی از برند می­گردد. علاوه بر این، برای پررنگ کردن ارزش‌های منحصربه‌فردی که در حال حاضر ارائه می‌دهید، به نوآوری نیاز است.

2.      ارائه تجربه بهتر به مشتری

یک رویکرد نوآورانه می­تواند با ارائه شفافیت بیشتر، ردیابی و خدمات شخصی سازی شده، به ایجاد تجربه بهتری برای مشتریان کمک کند.

3.      ساختن فرآیندهای جدید و کارآمد

در لجستیک، نوآوری در مورد عملیات و فرآیندهای بهبود یافته و کارآمد است. با توسعه فرآیندهای جدید و مؤثرتر، می­توان عملیات خود را بهبود بخشید، هزینه­ها را کاهش و رضایت مشتریان را افزایش داد.

4.      بقا در بازار رقابتی

نداشتن نوآوری به طور دائم در لجستیک، سبب قرار گرفتن در معرض خطر عقب افتادن از رقبا می شود، که ممکن است به طور مداوم در حال بهبود خدمات خود باشند و در رقابت جلوتر باشند. بنابراین، برای مرتبط و رقابتی ماندن، کاوش ایده­های نوآورانه جدید ضروری است.

5.      جذب استعداد

نوآوری می­تواند با ارائه فناوری و ابزار مدرن به حفظ و جذب استعدادهای برتر در تجارت لجستیک کمک کند.

راه هایی برای نوآوری در کسب و کارهای لجستیک

1.      حرکت در مسیر پایداری : کاهش ردپای کربن خود، بسته­بندی سازگار با محیط زیست، کاهش ضایعات و استفاده از روش‌های جایگزین حمل‌ونقل، از جمله راهکارهایی برای حفظ پایداری می­باشد.

       وسایل نقلیه خودران: بهینه‌سازی مسیرها با رانندگی کارآمدتر، کاهش مصرف سوخت و تصادفات و آلاینده­ها

       خودروهای الکتریکی و هیبریدی: سرمایه گذاری دویچه پست (Deutsche Post)، 552 میلیون دلار در توسعه خودروهای برقی و اسکوتر

       سوخت­های جایگزین:  کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و ارتقا پایداری

      انبارداری بر حسب تقاضا: انبارداری بر حسب تقاضا مفهومی ارزشمند برای مدیریت انبارداری و کاهش هزینه‌ها می­باشد.

      رایانش ابری  Cloud-computing : می‌توان از ذخیره‌سازی و پردازش مبتنی بر ابر برای مدیریت حجم وسیعی از داده‌ها از منابع مختلف - فرستنده‌ها، حامل‌ها و مقامات گمرکی استفاده کرد. این نه تنها به ساده‌سازی فرآیندهای لجستیکی کمک می‌کند، بلکه دید بهتر در لحظه را برای مشتریان فراهم می‌کند.

 روبات های متحرک مشترک: آنها نسبت به اتوماسیون انبار سنتی و بسیاری دیگر از راه‌حل­های زنجیره تامین جدید انعطاف پذیرتر هستند. روبات‌های متحرک مشارکتی با راهنمایی کارگران در انجام وظایف به انتخاب سریع‌تر و دقیق‌تر سفارش‌ها کمک می‌کنند.

اینترنت اشیا IoT  : در لجستیک، اینترنت اشیا دستگاه­ها و سیستم­های مختلف را در زنجیره تامین به هم متصل و امکان به اشتراک گذاری و تجزیه‌و‌تحلیل داده­ها را در لحظه فراهم می­کند. داده‌های جمع‌آوری‌شده از این دستگاه‌ها را می‌توان با سایر ذینفعان در زنجیره تأمین، مانند تأمین‌کنندگان، توزیع‌کنندگان، و خرده‌فروشان به اشتراک گذاشت تا هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتری انجام شود. اینترنت اشیا همچنین می­تواند در انبارها و مراکز توزیع برای ردیابی سطح موجودی، نظارت بر عملکرد تجهیزات و بهینه­سازی گردش کار استفاده شود.

نمونه­هایی از کسب‌وکارهای لجستیکی نوآورانه

=        آمازون

آمازون غول تجارت الکترونیک، به دلیل عملیات لجستیکی نوآورانه خود، شناخته شده است. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای تحویل بسته، ساخت انبارهای رباتیک و استفاده از وسایل نقلیه تحویل خودران نمونه­هایی از نوآوری در آمازون می‌باشد.

=       UPS

UPS سرمایه گذاری هنگفتی در فناوری برای بهبود کارایی و پایداری در عملیات لجستیکی خود کرده است. نمونه­هایی از نوآوری­های این شرکت عبارت­اند از:

ORION (On-Road Integrated Optimization and Navigation):

مسیریابی اختصاصی UPS استفاده از الگوریتم­ها و تجزیه‌وتحلیل داده­ها برای بهینه‌سازی مسیرهای تحویل بسته برای رانندگان خود، سیستم الگوهای ترافیک، در نظر گرفتن حجم بسته و الزامات تحویل برای ایجاد مسیرهای کارآمدتر و موثرتر

UPS Flight Forward:

هواپیماهای بدون سرنشین UPS با مجوز FAA ، تحویل تجهیزات پزشکی و سایر موارد با هواپیماهای بدون سرنشین، به ویژه به مکان‌های صعب‌العبور، خودروهای تحویل الکتریکی، استفاده از تجزیه‌وتحلیل داده‌ها برای بهینه‌سازی مسیرها و پیاده‌سازی فناوری مرتب‌سازی مستقل در انبارها

DHL

DHL راه‌حل­های لجستیکی نوآورانه مختلفی را آزمایش و پیاده‌سازی کرده استDHL Parcel AR یکی از نوآوری‌های شرکت DHL است. این برنامه توسط DHL در سال 2019 راه‌اندازی شد. استفاده از واقعیت افزوده  (AR) برای بهبود عملیات لجستیک و ارائه یک تصویر سه بعدی از بسته و اطلاعات ردیابی در لحظه، به مشتریان نمونه­هایی از نوآوری در این شرکت می­باشد.

 Bringg

Bringg  یک پلت فرم تحویل است که از فناوری نوآورانه از جمله هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، اتوماسیون و تجزیه و تحلیل داده­ها برای ساده کردن عملیات لجستیک استفاده می­کند. یکی از نوآورانه­ترین جنبه­های Bringg انعطاف­پذیری آن است که می­تواند با خدمات تحویل مختلف، از جمله پیک­های محلی، رانندگان درخواستی و حتی هواپیماهای بدون سرنشین ادغام شود. این بدان معناست که کسب‌وکارها می‌توانند بهترین روش تحویل متناسب با نیازها و بودجه‌شان را انتخاب کنند.

تصور آینده لجستیک

  با نگاهی به آینده، استفاده از فناوری در لجستیک همچنان یک تغییردهنده بازی خواهد بود، از بازوهای رباتیک و اتوماسیون که می‌تواند به طور قابل توجهی عملیات مرتب‌سازی و سورت مرسولات و fulfillment  را بهبود بخشد، تا هوش مصنوعی مولد که به افزایش کارایی و سرعت تحویل مرسولات کمک می­کند. این پیشرفت­های تکنولوژیکی نه تنها بهره­وری را افزایش می­دهد، بلکه باعث صرفه­جویی در هزینه و رضایت بیشتر مشتریان می­شود.

 این نوآوری‌ها می‌توانند محیط کار ایمن‌تری را فراهم کنند، که برای صنایع سنتی مانند لجستیک و ایجاد فرصت‌هایی برای ارتقای مهارت کارگران ضروری است. از آنجایی که صنعت لجستیک به سمت آینده دیجیتالی­تر حرکت می­کند، پذیرش این فناوری­ها برای بازیگران لجستیک که خواستار حضور و رشد در فضای رقابتی امروز هستند، ضروری خواهد بود.  با این حال، عنصر انسانی بخشی جدایی ناپذیر از صنعت باقی می­ماند و سرمایه­گذاری در آموزش و توسعه کارکنان برای اطمینان از تجهیز نیروی کار به مهارت های لازم برای استفاده مؤثر و مدیریت این فناوری­ها بسیار مهم است. 

آینده لجستیک روشن و پر از امکانات متنوع است، اما برای تحقق آن هم به پیشرفت­های تکنولوژیک و هم به نیروی کار ماهر و سازگار برای ایجاد نوآوری­های لازم، نیاز دارد.