Bullet Bullet تمرکز خرده فروشی‌ها بر فروش آنلاین

 

در گفتگو با مهرداد فاخر، هم بنیان گذار و رئیس هیئت مدیره هلدینگ فاخر مطرح شد

هلدینگ فاخر شامل شرکت‌های مختلفی است که در حوزه‌های لجستیک، تجارت الکترونیک، تولید و بازرگانی فعالیت می‌کنند. این هلدینگ که حالا 3 سال از اولین روزهای شکل‌گیری‌اش می‌گذرد از گردهم‌آیی صاحبان صنایع و بازرگانانی تشکیل شده که هر یک در حوزه کاری خود بسیار مطرح هستند. مهرداد فاخر هم‌بنیان گزار و رئیس هیئت مدیره هلدینگ فاخر در گفتگوی پیش‌رو توضیحاتی را پیرامون عملکرد حوزه‌های مختلف این هلدینگ به خصوص در دوران کرونا و پس از آن ارائه کرده است.


1. چه شرکت هایی در زیر مجموعه هلدینگ فاخر قرار گرفته اند؟

هلدینگ فاخر هم اکنون شرکت‌های متعددی را در زیر مجموعه خود جای داده است. شرکت «تیپاکس» با قدمتی 60 ساله، شرکت «اکتیران» و «مهان پوش» (به عنوان یک خرده فروشی حرفه ای در بازار ایران) بخشی از شرکت‌های تحت حمایت هلدینگ فاخر هستند.
همچنین وبسایت «خوگر» (بزرگترین فروشگاه آنلاین مبلمان در کشور)‌، «خوگر پلاس» (نخستین بستر آنلاین معاملات بین بنگاهی در صنعت چوب و مبلمان ایران)، «خوگر نیوز» (رسانه تخصصی مبلمان و دکوراسیون)، «تی‌نکست» (استارتاپی در زمینه حمل و نقل شهری مرسولات در تهران) و «تی تک» (با شراکت دو هلدینگ توسن و فاخر) نیز در این ردیف قرار می گیرند.
در این هلدینگ «تی‌هاب» بعنوان اولین هاب مکانیزه و تمام اتوماتیک در ایران فعالیت می‌کند و «تینوما» در قالب اجزای نرم افزاری و کسب وکاری، حجم تعاملات کسب وکار الکترونیک را افزایش می دهد.
درکنار موارد عنوان شده «تی لاک» ( یکی از کسب وکارهای فناورانه هلدینگ فاخر )، «ایفا» ( ارائه کننده خدمات تکمیلی به کسب وکارهای تجارت الکترونیک)،  «لجستیک بازار» ( ارائه کننده خدمات نرم افزاری لجستیکی)، «تی اکسپرس» (شرکت حمل ونقل بین‌المللی) ، «ایدن مارکت» (پلتفرمی برای تسهیل در صادرات خرد) و «نانو استودیو» که محل تولد کسب وکارهای هلدینگ است نیز زیر مجموعه هلدینگ فاخر قرار گرفته‌اند.

2. هلدینگ فاخر با چه مکانیسمی وارد حوزه سرمایه گذاری برای ایده‌های جدید می‌شود؟

هلدینگ فاخر این امکان را دارد تا روی ایده‌های جدید سرمایه گذاری کند. براین اساس مجموعه‌ای با عنوان «نانواستودیو» طراحی شده که فضای آن کاملا استارتاپی است و همراه با سایر حمایت‌ها می‌تواند در اختیار افرادی قرار گیرد که دارای ایده‌های تازه هستند. در واقع «نانو استودیو» امکان بهره‌برداری از زیرساخت‌های موجود در هلدینگ فاخر از قبیل مانیتورینگ، فناوری اطلاعات، مالی و برندینگ را ایجاد کرده است. در فضای موجود هریک از تیم‌ها با حضور و فعالیت در کنار هم امکان هم‌افزایی، تسریع رشد و توسعه و بهره‌مندی از درس آموخته‌های یکدیگر را دارند. 

3. دیدگاه شما پیرامون جهت‌یابی آینده تجارت الکترونیک چیست؟

با پیدایش ویروس کرونا جهان شاهد رشد بیش از پیش تجارت الکترونیک بوده است. به عنوان مثال اکوسیستم‌های پرداخت در سطوح جهانی تغییر و تحول بسیاری داشته حتی براساس برخی گزارش‌ها و اخبار رسمی، مرگ پول نقد که آهسته شروع شده بود با افزایش پرداخت‌های دیجیتال و تغییر و تحولات در نحوه جابجایی مصرف کنندگان و مشاغل و دولت‌ها و... سرعت گرفته است. در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که معاملات سالانه غیر نقدی در جهان تا سال 2024 حتی از مرز یک تریلیون دلار هم عبور کند. این یعنی تجارت الکترونیک با سهم بالای 89 درصدی که در اکوسیستم پرداخت خرده فروشی‌ها دارد به راحتی می‌تواند پرداخت‌های درون فروشگاهی را از سر راه بردارد. بنابراین تجارت الکترونیک یکی از مهم ترین موضوعات مورد تمرکز ما در هلدینگ فاخر است. ما در این راستا درگاهی با عنوان  mytipax را برای شرکت تیپاکس تعبیه کرده‌ایم و وبسایت مهان مد و خوگر نیز درحال فعالیت هستند تا بتوانیم فروش کالاها را به سمت تجارت الکترونیک هدایت کنیم.

4. باتوجه به اینکه هلدینگ فاخر در فروش اینترنتی هم زیرمجموعه دارد چه تجربه ای را طی به وجود آمدن بحران کرونا کسب کرده است؟

فروش اینترنتی در بحران کرونا تجربه خوبی را رقم زد و شرکت‌هایی که زیرساخت‌های آن را از پیش تعیین کرده بودند بهره‌وری بهتری را به نسبت سایرین تجربه کردند. به طورکلی فروشگاه‌های اینترنتی در این دوران رشد خوبی را شاهد بوده‌اند اما برخی از آنها با معضل تامین کالا از سوی تامین‌کنندگان مواجه شدند.
در اصل بحران کرونا فرصتی برای تنظیم مجدد سیستم‌هایی بود که به فرآیندهای منسوخ متکی بودند و ایجاد زنجیره تأمین هوشمند و چابک، کلید اصلی شبکه تجارت جهانی و سرمایه‌گذاری در این زمان بوده و هست. وقتی از بطن یک طوفان، طوفان دیگری بیرون می‌آید در آینده نزدیک می‌تواند همه چیز را دگرگون کند.  ما هم در حال حاضر توانسته‌ایم از طریق «تیپاکس»، «تی‌نکست» و «ایفا» سرویس‌هایی را به فروشگاه‌های اینترنتی ارائه دهیم.

5. لطفا از تجربه وبسایت خوگر برای فروش مبلمان در بحران کرونا توضیحاتی ارائه فرمایید.

فعالیت خوگر از همان ابتدای کارش چندان آسان به نظر نمی‌رسید چون نگاه تامین‌کنندگان ما به این صنعت سنتی بوده و از طرفی هم مردم به خرید حضوری و فیزیکی عادت داشتند. تلاش ما این بود که برای تحقق اهدافمان ریشه اعتماد را در میان مردم ایجاد کنیم که درآن موفق هم بوده‌ایم.
در دوران شیوع و گسترش کرونا هم با توجه به بسته شدن مغازه‌ها موضوع تجارت الکترونیک قوت گرفت و عملاً این بحران برای «خوگر» هم به عنوان یک کسب و کار الکترونیکی فرصتی مغتنم بود. ما توانستیم محصولات زیادی را به صورت آنلاین به فروش برسانیم اما متأسفانه تا حدودی در بخش تأمین کالا با مشکل مواجه بودیم چرا که فعالیت اغلب کارخانه‌ها متوقف شده بود. با این حال تیم «خوگر» تلاش بسیاری کرد تا بتواند در این دوره پاسخگوی درخواست مشتریان باشد. 

6. از نظر شما چه استراتژی‌هایی باید برای اعتمادسازی در بحث فروش آنلاین مد نظر قرار گیرد؟

ما از همان ابتدا تلاش کردیم تا بهترین خدمات را به مشتریان‌مان ارائه دهیم خصوصا برای افرادی که از اوایل کار با ما همراه شده بودند. اما معرفی «خوگر» توسط افراد به یکدیگر سبب شد تا به جایگاه مطلوبی که در حال حاضر در آن قرار گرفته است، برسد. «خوگر» طی فعالیت حدوداً 6 ساله خود توانسته است اکثر  تامین کنندگان را با خود همراه کند. ضمن اینکه اعتماد سازی از اعتباری نشات می‌گیرد که در پس زمینه یک اقدام است پس اگر بتوانید آن اقدامات را به بهترین شکل ممکن عملی کنید، اعتماد خواه ناخواه جذب می شود. 

7. پیرامون فعالیت های شرکت تیپاکس و نحوه خدمات رسانی آن طی روزهای کرونایی کشور برای مخاطبان ماهنامه تجارت طلایی توضیح دهید

همانطور که اشاره شد تیپاکس شرکتی با قدمتی 60 ساله و در حقیقت بنیان‌گزار پست نوین در کشور بوده است. ما در این زمینه انقلابی بزرگ را بوجود آورده‌ و همچنان آینده‌مان را بر بستر فناوری و اطلاعات تصویر کرده‌ایم. در حال حاضر هم با افزایش کیفیت خدمات و طراحی درگاه‌های سفارش برای مخاطبان مختلف و نیز مهندسی لجستیک و شبکه، سرعت بیشتری به فعالیت های این مجموعه داده‌ایم. 
با بروز بحران کرونا شرایط سختی پیش آمد و با ما چالش‌های بسیاری روبرو شدیم اما علیرغم آن، شرکت «تیپاکس» تمامی اصول بهداشتی را برای ارسال محصولات مدنظر قرار داد. البته ناگفته نماند که با باز شدن کسب و کارها و بازگشت کشور به شرایط عادی، از تمامی افراد زیرمجموعه‌مان تست کرونا گرفتیم تا هم از سلامت آنها مطمئن شویم و هم با آسودگی خاطر بیشتری به فعالیت‌های خود ادامه دهیم. 

8. شما عهده دار نمایندگی کدام برندها در داخل کشور هستید ؟

Pepe jeans ، Lion of porches و Pablosky برندهایی هستند که ما از طریق شرکت «مهان پوش» ( از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ فاخر) وارد ایران کرده‌ایم. «مهان پوش» فعالیتش را از سال 91 آغاز کرد و بر رفتارشناسی و طبقه‌بندی جامعه ایران تمرکز دارد. ضمن اینکه در راستای سیاست‌های تازه هلدینگ، تولید پوشاک ملی در دستور کار این مجموعه قرار گرفته است.

9. به عنوان سوال آخر آینده صنعت خرده فروشی کشور را چطور ارزیابی می کنید؟

همان طور که پیش‌تر اشاره کردم صنعت خرده فروشی در دنیا در مسیر دیجیتالی شدن است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. از نظر من آینده صنعت خرده فروشی بر فروش آنلاین متمرکز خواهد بود چرا که روش خرید مردم قطعاً تغییر کرده  و شاهد افزایش تمایل آنها به خرید آنلاین هستیم.